ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Θεατρικά έργα, συναυλίες, δρώμενα και δράσεις εμπλουτίζουν την πόλη-θαύμα και εμπνέουν εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους επισκέπτες!

Το θεματικό πρόγραμμα ψυχαγωγικών – εκπαιδευτικών εκδηλώσεων των Γειτονιών και των Γωνιών της Μικρόπολις είθισται πλέον να πλαισιώνεται από ένα διακριτό πρόγραμμα επιλεγμένων ειδικών δράσεων και με χαρακτήρα ως επί το πλείστον εμπνευσμένο από καλές πρακτικές κοινωνικής ευαισθητοποίησης αλλά και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπως θεατρικές και μουσικές παραστάσεις οι οποίες διατυπώνουν και αναδεικνύουν με τρόπο σαφή και στοχευμένο το κεντρικό μήνυμα της εκάστοτε διοργάνωσης. Παράλληλα στην κατηγορία των ειδικών δράσεων εντάσσονται ευρύτερες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και πληροφόρησης των επισκεπτών.

Εκδόσεις Εν Πλω

«Το παραμύθι της ταραντούλας» - μουσική παράσταση από τους Encardia

Το γνωστό μουσικοχορευτικό συγκρότημα Encardia παρουσιάζει «το παραμύθι της ταραντούλας», το πιο χαρούμενο μουσικό παραμύθι, εμπνευσμένο από την πλούσια λαϊκή παράδοση των Ελλήνων της Κάτω Ιταλίας. Ένα παλιό μυστικό φανερώνεται, όταν μια γλυκειά κοπέλα χάνει την ομορφιά και την εξυπνάδα της…
Μια παράσταση κατάλληλα προσαρμοσμένη για παιδιά Δημοτικού.
ώρες προγράμματος: Κυριακή: 13:00 – 14:00

Safer Internet Hellas

«Η Φάρμα του διαδικτύου» – Παιδικό θέατρο

Η Φάρμα του διαδικτύου αποτελεί μια ευρηματική θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία της Σοφίας Τσίναρη για παιδιά 4-12 ετών με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο internet. Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο των Βερόνικας Σαμαρά (συντονίστριας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου www.saferinternet.gr) και του Γεωργίου Κορμά (εκπροσώπου της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 του Ελληνικού Κέντρου). Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από διαδραστικό τρόπο πώς να πλοηγούνται στο διαδίκτυο με κριτική σκέψη, ηθικά και με ασφάλεια έτσι ώστε να αποφεύγουν τις κακοτοπιές.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη, Γιούλη Τσαγκαράκη.
ώρες προγράμματος: Σάββατο: 19:00 – 19:40

Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση

Αγκάθα Κρίση και Ηρακλής Πουνερό της Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη.
Θεατρική παιδική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσιώμου από το Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»

Η «Σύγχρονη Παιδική Σκηνή» του Θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση» με το έργο «Αγκάθα Κρίση και Ηρακλής Πουνερό» επικεντρώνεται στο πολυτιμότερο αγαθό, το νερό. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Τσιώμου, Τζένη Οικονόμου, Αλεξάνδρα Χειμώνα και όλα τα παιδιά!
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Οι ηθοποιοί της παράστασης μαζί με τους: Μαίρη Ιγγλέση, Κυριάκο Σεραφειμίδη, Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη.
ώρες προγράμματος: Κυριακή 13:30 – 15:30

Εκδόσεις Εν Πλω

Ένας γάτος μια φορά – μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο μουσικό παραμύθι του Κώστα Μάγου και της Γεωργίας Γκανάτσιου.
Παρουσιάζει η συνθέτρια των τραγουδιών Τατιάνα Ζωγράφου και οι συνεργάτες της.

ώρες προγράμματος: Κυριακή: 12:00 – 13:00


Μαθητική Ορχήστρα «Παιδικά βιολιά και ΣΙΑ» του Εθνικού Ωδείου Πειραιά

Τραγούδια για παιδιά από … παιδιά.
Θεατρική παιδική παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Τσιώμου από το Θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»

Η μαθητική ορχήστρα του Εθνικού Ωδείου Πειραιά Παιδικά βιολιά και Σια παρουσιάζει: Τραγούδια για παιδιά από... παιδιά!
Συμμετέχουν: Παιδική Χορωδία Θρακομακεδόνων (διδ:Γ.Κωνσταντινίδης)
Χορωδία Εθνικού Ωδείου Πειραιά (διδ:Β.Σταυριανάκου)
Χορωδία 9ου Γυμνασίου Αχαρνών (διδ: Ρ. Μπουσίου)
Χορωδία 11ου Γυμνασίου Αχαρνών (διδ: Δ.Αλημίση)
Χορωδία Ωδείου Μ.Σπανού (διδ: Χ.Καραμαλτίδου)
Την ορχήστρα διδάσκει και διευθύνει ο Γ.Κωνσταντινίδης
Φιλική συμμετοχή: Κ. Θαλασσοχώρης
ώρες προγράμματος: Κυριακή 18:30 – 19:30


Γιατροί Χωρίς Σύνορα

«Και έφαγαν αυτοί καλύτερα» – μια αισιόδοξη ιστορία για τον υποσιτισμό

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσκαλούν του μικρούς μας φίλους σ’ ένα πρωτότυπο διαδικτυακό παιχνίδι για τον υποσιτισμό που θα πραγματοποιηθεί στη φετινή Μικρόπολις, μέσω του οποίου οι μικροί μας φίλοι μπορούν, παίζοντας, να ενημερωθούν για αυτή την τόσο σοβαρή ασθένεια και την αντιμετώπισή της.
ώρες προγράμματος: Σάββατο 11.00 -13.00 Κυριακή 16.00 – 19.00

Action Aid Hellas

Actionteens

Ο Εκπαιδευτικός Τομέας της ActionAid πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά ξεκινώντας το πρώτο παγκόσμιο δίκτυο εφήβων Actionteens. Μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο, 13 με 18 ετών έχουν πια την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με συνομηλίκους τους, να ακουστεί η φωνή τους, να προτείνουν ιδέες για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς φτώχεια και ανισότητα.
ώρες προγράμματος: Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 20.00

Ελληνικό Παράρτημα UNICEF

Η UNICEF στην Μικρόπολις 2012

Πρωτοβουλία ενημέρωσης και πληροφόρησης των επισκεπτών της Μικρόπολις 2012 σχετικά με τις πρόσφατες και τις επικείμενες δραστηριότητες της UNICEF από στελέχη της Οργάνωσης στο ειδικά διαμορφωμένο για το σκοπό info point. Ειδικότερα, παρουσίαση του έργου της UNICEF μέσω προβολής ταινιών για τα Δικαιώματα των Παιδιών και το έργο της UNICEF και παράλληλη λειτουργία έκθεσης φωτογραφίας στο χώρο του περιπτέρου σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
ώρες προγράμματος: Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 20.00

Παιδικά Χωριά S.O.S. Ελλάδος

Τα Παιδικά Χωριά S.O.S στην Μικρόπολις 2012

Πρωτοβουλία ενημέρωσης και πληροφόρησης των επισκεπτών της Μικρόπολις 2012 σχετικά με τις πρόσφατες και τις επικείμενες δραστηριότητες των Παιδικών Χωριών S.O.S. από στελέχη της Οργάνωσης στο ειδικά διαμορφωμένο για το σκοπό, info point. Επισημαίνεται πως μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια της φετινής μας διοργάνωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του ιδιαίτερα σημαντικού έργου που επιτελεί.
ώρες προγράμματος: Σάββατο – Κυριακή: 10.00 – 20.00

Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα στην Μικρόπολις 2012

Σε ειδικά διαμορφωμένο info point θα γίνεται ενημέρωση και πληροφόρηση των επισκεπτών της Μικρόπολις 2012 σχετικά με τη δράση του Ιδρύματος. Επισημαίνεται πως πλούσια δώρα (από χορηγούς, υποστηρικτές, εκθέτες και φορείς) θα δοθούν στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα για την ενίσχυση του έργου του.
ώρες προγράμματος: Σάββατο – Κυριακή: 10.00 – 20.00