ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ

Γνώση, Δημιουργία, Παιχνίδι

Η Τεχνόπολις μεταμορφώνεται και πάλι σε… Μικρόπολις!

Ανανεωμένη, πιο πλούσια σε θέματα, πιο μεγάλη σε διάρκεια και πιο πολύχρωμη, η «Μικρόπολις», πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών 2 -13 ετών σε θέματα ποιότητας ζωής, μέσα απ΄το παιχνίδι!

Η μοναδική στο είδος της εκπαιδευτική ενέργεια φιλοξενεί υπό την ομπρέλα της πανεπιστήμια, ινστιτούτα, μουσεία, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις με απίθανες βιωματικές και καινοτόμες δράσεις.

Ξεναγοί μικρών και μεγάλων είναι η μικρή Πόλυ, μαζί με τον καλύτερο της φίλο, τον Κοσμά. Παρέα υποδέχονται στις συναρπαστικές Γειτονιές της «Μικρόπολις» 2012 μαθητές Δημοτικού, παιδιά και γονείς σε μια ημερήσια εκδρομή γεμάτη δραστηριότητες!

Φέτος, όμως, η «Μικρόπολις» δεν έχει μόνο Γειτονιές! Έχει εκπλήξεις, ειδικές δράσεις, πλούσια δώρα

Παράλληλα και για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση διεξάγεται η πρότυπη έκθεση παιδικού βιβλίου «Μικρόπολις», με τη συμμετοχή μεγάλων εκδοτικών οίκων. Μία μοναδική στο είδος της έκθεση που πλαισιώνεται από ένα ευρηματικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Για να απολαύσετε την επίσκεψή σας στη «Μικρόπολις» 2012, σας προτείνουμε:

  • Να έρθετε με το μετρό! Έτσι, όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρόνο, αλλά θα μειώσετε και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διοργάνωσης! [μπλε γραμμή, στάση Κεραμεικός]
  • Να μην ξεχάσετε να φέρετε και το παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας! Στη «Μικρόπολις» 2012 γονείς και συνοδοί θα κληθούν να λάβουν μέρος στις δράσεις!
  • Να είστε έτοιμοι για μια ολοήμερη εκδρομή! Η μέση διάρκεια παραμονής στη «Μικρόπολις» είναι
    5 ώρες.
  • Να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας έγκαιρα εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.
    Προπώληση στο viva.gr.  

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, η Μικρόπολις εκπαιδεύει τους αυριανούς ενεργούς πολίτες!

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας:

  • 20 & 21 Σεπτεμβρίου: 09.00 – 14.00 [Μόνο για σχολεία: προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων απ΄ όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής].
  • Σαββατοκύριακο 22 & 23 Σεπτεμβρίου: 10.00 – 20.00 [Ευρύ κοινό: παιδιά και συνοδοί, προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το Παιδί].