ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Γνωρίστε τις γειτονιές της Μικρόπολις.

Θεματικές Γειτονιές και Γωνιές που αφορούν τη Γνώση, τη Δημιουργικότητα και το Παιχνίδι.

 

Γνωρίστε τις Γειτονιές της «Μικρόπολις» 2012!

Σχεδιασμένες για την εκπαίδευση των αυριανών ενεργών πολιτών, αλλά και για γονείς που θέλουν να γίνουν για λίγο παιδιά, οι ευρηματικές και θεματικά εμπνευσμένες Γειτονιές και Γωνιές της Μικρόπολις δημιουργούν ένα μοναδικό «οικοσύστημα» εμπειριών θα σας συναρπάσουν!

Παιχνίδι, χρώματα, μουσική, φαντασία και θετική ενέργεια συνιστούν το πολύχρωμο μωσαϊκό μιας πρότυπης παιδικής πόλης 22,000 τ.μ. φτιαγμένης από: ειδικά σχεδιασμένες πολιτιστικές διαδρομές, νέες περιοχές εφευρετικότητας, μυστηρίου, δράσης και εξερεύνησης, ποικίλες εγκαταστάσεις υπαίθριων εκπαιδευτικών και αθλητικών παιχνιδιών, σπάνια δάση ζωγραφικών έργων και κατασκευών, πολυάριθμες ψυχαγωγικές, εικαστικές και βιωματικές δραστηριότητες, εργαστήρια τέχνης, παραμυθιού και πολιτισμού, ευφάνταστες νησίδες γνώσης και δημιουργίας.

Παράλληλα και για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση διεξάγεται η πρότυπη έκθεση παιδικού βιβλίου «Μικρόπολις», με τη συμμετοχή μεγάλων εκδοτικών οίκων όπως οι εκδόσεις Άγκυρα, Εν Πλω, Ίκαρος, Καλέντης, Καρυδάκη, Λιβάνης, Κέδρος, Τετράγωνο κ.α.

Μοναδική στο είδος της, πλαισιώνεται από ένα ευρηματικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο τη διάδοση της αξίας της ανάγνωσης και την προαγωγή της γνώσης και της πολιτιστικής παιδείας στα παιδιά από τα πρώτα τους βήματα.

Γιατί στη Μικρόπολις ένας όμορφος κόσμος είναι εφικτός